Ongediertebestrijding voedingsmiddelen industrie

Optimale ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie is natuurlijk bijzonder belangrijk. Waar er met voeding wordt gewerkt horen geen beestjes aanwezig te zijn. Helaas is het zo dat juist in de voedingsmiddelen industrie relatief gemakkelijk ongedierteplagen ontstaan. Het is dan belangrijk om te zorgen voor effectieve ongediertebestrijding, waarbij uiteraard ook rekening wordt gehouden met de omgeving. Zo kan er niet zomaar overal gebruik worden gemaakt van middelen die giftige bestanddelen bevatten. Alexxion heeft zich gespecialiseerd in ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie. Daarnaast zijn wij ook uw partner op het gebied van ongediertepreventie en -inspecties.

Heeft u direct ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie nodig? Bel dan nu naar 0318 – 78 54 25.

Wanneer is ongediertebestrijding voor de voedingsmiddelen industrie nodig?

In de voedingsmiddelen industrie is hygiëne natuurlijk extreem belangrijk. Er moet worden voldaan aan de eisen op het gebied van HACCP, er moet volgens voorschriften worden gehandeld en het is zeer belangrijk om optimale aandacht te besteden aan de juiste wijze van werken met voedingsmiddelen. Ongedierte hoort in geen geval thuis in de voedingsmiddelen industrie. Alle soorten ongedierte brengen de hygiëne in gevaar en kunnen uiteraard ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarom is ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie in alle gevallen nodig wanneer er ongedierte aanwezig is. Wordt ongedierte niet aangepakt, dan groeit de plaag altijd verder.

Verschillende soorten ongedierteplagen bij voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen kunnen ongedierte aantrekken. In de voedingsmiddelen industrie zien we diverse soorten ongedierteplagen sneller ontstaan dan in andere branches. Hierbij kunt u denken aan muizen en ratten, aan fruitvliegjes, aan kakkerlakken en bijvoorbeeld zilvervisjes. Zo zijn er meer soorten ongedierte die worden aangetrokken door voedingsmiddelen. Afhankelijk van het soort voedingsmiddelen waarmee wordt gewerkt kunnen dus diverse soorten ongedierte sterk worden aangetrokken, wat het risico op het ontstaan van een plaag vergroot. Vanzelfsprekend wilt u niet te maken krijgen met een ongedierteplaag in de voedingsmiddelen industrie. Alexxion helpt u direct bij overlast en kan zorgen voor effectieve ongediertepreventie.

Ongedierteoverlast in de voedingsmiddelen industrie aanpakken

Het aanpakken van ongedierteoverlast in de voedingsmiddelen industrie gaat in de meeste gevallen niet hetzelfde als binnen andere industrieën. Kijken we bijvoorbeeld naar de logistieke industrie, dan is het in de meeste gevallen geen probleem wanneer er gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen met giftige bestanddelen. In de voedingsmiddelen industrie is dit natuurlijk wel even iets anders. Moet de ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie plaatvinden in de directe omgeving van de (onverpakte) voedingsmiddelen, dan moet er heel bewust worden gewerkt. Uiteraard hebben wij de nodige ervaring in huis om te zorgen voor een effectieve én verantwoorde ongediertebestrijding.

Effectieve ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie

Veel bedrijven binnen de voedingsmiddelen industrie zijn relatief groot van formaat. In bepaalde delen van het pand zijn voedingsmiddelen aanwezig, in andere delen van het pand niet. Ongedierteplagen ontwikkelen zich vaak makkelijker op de locaties waar wél voedingsmiddelen aanwezig zijn, maar dit hoeft natuurlijk niet. Wanneer u overlast van ongedierte ervaart binnen het pand, dan komen wij graag ter plaatse om de situatie te beoordelen. Hierbij richten wij ons ook op het vinden van de oorzaak van de ongedierteplaag, zodat er maatregelen kunnen worden genomen om een nieuwe plaag te voorkomen.

 Biologische ongediertebestrijding rondom voedingsmiddelen

Bevindt de ongedierteplaag zich in de buurt van voedingsmiddelen, dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om te kiezen voor biologische ongediertebestrijding. Bij deze vorm van bestrijden wordt er geen gebruik gemaakt van middelen die giftige bestanddelen bevatten. Biologische ongediertebestrijding kan op meerdere manieren worden toegepast. Bij agrariërs kan het bijvoorbeeld een effectieve manier zijn om een natuurlijke vijand van het ongedierte in te zetten. Ander ongedierte wordt in dit geval gebruikt om de ongedierteplaag op te lossen. Hier komen totaal geen bestrijdingsmiddelen bij kijken. Worden er middelen gebruikt waarin geen giftige en schadelijke stoffen te vinden zijn, dan is er ook sprake van een biologische ongediertebestrijding. Alexxion heeft zich gespecialiseerd in biologische bestrijding.

Een nieuwe ongedierteplaag voorkomen binnen de voedingsmiddelen industrie

Wanneer u overlast ervaart door ongedierte, dan komen wij snel ter plaatse voor een effectieve ongediertebestrijding. Bij ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie is het extra belangrijk om direct ook te kijken wat er gedaan kan worden om een nieuwe ongedierteplaag te voorkomen. Soms is het mogelijk om de oorzaak weg te nemen, maar in bepaalde situaties is het wegnemen van de oorzaak onmogelijk. In dat geval is het belangrijk om te kijken welke maatregelen kunnen worden getroffen om de risico’s op een nieuwe plaag te beperken. Wij staan hierin graag voor u klaar en helpen u om een nieuwe ongedierteplaag binnen de voedingsmiddelen industrie te voorkomen.

Is ongediertepreventie voor voedingsmiddelen industrieën verstandig?

Ongedierte zorgt altijd voor risico’s, zeker binnen de voedingsmiddelen industrie. Het is belangrijk dat de hygiëne hoog blijft op plaatsen waar met voedingsmiddelen wordt gewerkt. De hygiëne kan niet worden gegarandeerd wanneer er ongedierte aanwezig is, waardoor er altijd direct moet worden ingegrepen als er overlast door ongedierte ontstaat. Vaak betekent dit ook dat werkprocessen tijdelijk moeten worden stilgelegd, waardoor er schade ontstaat. Dit wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom is het altijd verstandig om aandacht te besteden aan ongediertepreventie in de voedingsmiddelen industrie.

Ongedierte voorkomen binnen de voedingsmiddelen industrie

Het is bijzonder lastig om zelf alle soorten ongedierte te voorkomen binnen de voedingsmiddelen industrie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat in het pand meerdere factoren aanwezig zijn die ongedierte aantrekken. Op de eerste plaats hebben we het dan natuurlijk over de voedingsmiddelen zelf, maar daarnaast bijvoorbeeld ook over verpakkingsmaterialen en vocht. U wilt zo veel mogelijk voorkomen dat u te maken krijgt met ongedierte in de voedingsmiddelen industrie. Het is dan verstandig om de situatie te laten beoordelen door een professional. Alexxion staat hierin graag voor u klaar. Wij adviseren u graag op basis van uw specifieke situatie. Daarnaast kunt u bij ons een voordelig servicecontract afsluiten.

De voordelen van een servicecontract voor voedingsmiddelen industrieën

Alexxion biedt de voedingsmiddelen industrie de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten, ook wel een abonnement met het oog op ongediertebestrijding en -preventie. De servicecontracten bieden diverse aantrekkelijke voordelen. Op de eerste plaats zorgen wij uiteraard snel voor een effectieve ongediertebestrijding wanneer dit noodzakelijk is. Vervolgens zorgen wij voor optimale ongediertepreventie. De risico’s worden hiermee tot een minimum beperkt. Vanuit een servicecontract komen wij ook regelmatig naar uw locatie voor het uitvoeren van een ongedierte inspectie. Constateren wij problemen of zien wij nieuwe risico’s? Dan kunnen wij direct in actie komen.

De risico’s beperken met een abonnement

Een abonnement, of een servicecontract, is ideaal voor de voedingsmiddelen industrie. Zeker in deze industrie ontstaan er relatief gemakkelijk ongedierteplagen die meteen zorgen voor belangrijke risico’s. Wanneer u een abonnement heeft, dan komen wij regelmatig bij u langs voor periodieke ongedierte inspecties. Van elke inspectie stellen wij een rapport op. Wij houden een logboek bij, waarin deze rapporten nauwkeurig worden verwerkt. Hierin verwerken wij ook belangrijke adviezen voor extra te nemen maatregelen om de risico’s te reduceren. Met een ongediertebestrijding en -preventie abonnement kunt u veel ellende en schade door ongedierteoverlast voorkomen.

Wij zorgen voor de beste ongediertebestrijding

Elke situatie is anders. Ongediertebestrijding binnen de voedingsmiddelen industrie werkt heel anders dan het bestrijden van ongedierte binnen een bloembollenbedrijf, bijvoorbeeld. Er moet voortdurend rekening worden gehouden met de omgeving en alles wat er in die omgeving aanwezig is. Daarnaast moet de ongediertebestrijding ook effectief zijn voor het specifieke soort ongedierte en er moet worden gecontroleerd op welke manieren een nieuwe plaag kan worden tegengegaan. Iedere plaag, elk bedrijf en iedere bestrijding is anders. Alexxion zorgt altijd voor de beste ongediertebestrijding, gebaseerd op alle factoren die op uw locatie aanwezig zijn. Dit biedt u zekerheid.

Betrouwbare ongediertepreventie bij voedingsmiddelenbedrijven

Wanneer wij ook voor u aan de slag gaan op het gebied van ongediertepreventie, dan controleren wij alles in de omgeving en zorgen wij voor de best mogelijke oplossingen. Ongediertepreventie bij voedingsmiddelenbedrijven moet optimaal effectief zijn. Wordt er iets over het hoofd gezien? Dan kan dit helaas betekenen dat er relatief snel weer een nieuwe ongedierteplaag ontstaat. Dit wilt u voorkomen, en wij zetten ons daar graag voor in. Wij brengen de situatie in en om uw voedingsmiddelenbedrijf in kaart. Vervolgens passen wij de maatregelen én de adviezen voor ongediertepreventie hierop aan. Op deze manier kunnen wij altijd zorgen voor de meest betrouwbare ongediertepreventie binnen voedingsmiddelenbedrijven.

Meer informatie over ongediertebestrijding en preventie

Bent u actief in de voedingsmiddelen industrie en heeft u met regelmaat te maken met ongedierteoverlast? Alexxion biedt u een dienstverlening waar u op kunt vertrouwen. Uiteraard vertellen wij u graag meer over wat wij precies voor uw onderneming kunnen betekenen. Wilt u meer weten over ongediertebestrijding en -preventie binnen de voedingsmiddelen industrie door Alexxion? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u op vrijblijvende basis.

Bel direct voor ongediertebestrijding in de voedingsmiddelen industrie

Is er op dit moment sprake van een ongedierteplaag in uw voedingsmiddelenbedrijf? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hoe langer een ongedierteplaag bestaat, hoe groter deze wordt. Dit betekent ook dat het steeds lastiger wordt om het probleem op te lossen. Heeft u op dit moment te maken met ongedierteoverlast in de voedingsmiddelen industrie? Maak dan direct een afspraak bij Alexxion via 0318 – 78 54 25.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alexxion
4.9
Gebaseerd op 79 beoordelingen
powered by Google
adri slenter
adri slenter
17:20 30 Dec 21
Alex nam uitgebreid de tijd om de situatie goed in beeld te krijgen. Gaat grondig te werk. Vriendelijk, beantwoorde met... graagte mijn vragen. Probeert de kosten beperkt te houden, hij gaf mij instructies hoe en wanneer ik zelf het aas kan vervangen. Hij had wat aas achtergelaten, evt ook voor de buren.lees verder
Birgit Van Engelshoven
Birgit Van Engelshoven
17:37 24 Sep 21
Fijne snelle dienstverlening, professionele verwijdering met garantie. Helemaal tevreden.
Wobke Gerritse
Wobke Gerritse
17:02 21 Sep 21
's middags gebeld en de volgende ochtend stonden ze al op de stoep. De horzels hadden geen schijn van kans!
Andre Jansen
Andre Jansen
09:13 15 Sep 21
's morgens gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur. Dezelfde dag aan het begin van de avond na 10... minuten was het geregeld. TOPlees verder
Jan Willem K.
Jan Willem K.
17:54 23 Aug 21
Top bedrijf, 's ochtends gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur, dezelfde dag einde dag na... werktijd (voor mij ideaal) geholpen. Alex was exact op tijd, met zo'n 10 minuten was het geregeld 👍lees verder
Fam. Ansink
Fam. Ansink
15:35 02 Aug 21
In het weekend een mail gestuurd en maandag was één van de medewerkers in de buurt en heeft het probleem al verholpen.... Zelf kies ik het liefst voor lokale bedrijven en dit is ook nu weer goed bevallen.lees verder
Wouter ten Caat
Wouter ten Caat
19:28 07 Jul 21
Perfect open en eerlijk advies van een lokale ondernemer en dat voelt goed. Ook direct nog advies gehad voor mijn... mollenprobleem en hij had nog twee klemmen in de bus liggen die ik voor een klein prijsje mocht overnemen. Helemaal top!lees verder
H Westerveld
H Westerveld
15:29 04 Mar 21
Alex heeft mij goed geholpen met de overlast van mussen in mijn dakgoot.Vogelwering geplaatst in mijn dakgoot voor en... achter.Nu maar hopen dat de mussen het maar niet al te gezellig bij ons vinden, en toch nog een gaatje vinden?Aardige kerel heeft goed gewerkt, en alles keurig achtergelaten, top.lees verder
Bart van Beek
Bart van Beek
14:05 09 Feb 21
Professioneel no-nonsense bedrijf met snelle service.Zeker aan te raden!
Lotte Enserink
Lotte Enserink
17:01 02 Feb 21
Bij de verkoop van onze woning bleken we wellicht houtworm te hebben. Na een inspectie van Alexxion bleek dit te... kloppen. Alexxion reageerde snel én heeft ons snel en vlot geholpen.lees verder
Roxanne van den Tweel
Roxanne van den Tweel
10:26 17 Jan 21
Vriendelijk bedrijf wat snel ter plaatse komt. Je krijgt duidelijke uitleg over de aanpak en ze werken tegen een goede... prijs. Ik raad dit bedrijf zeker aan!lees verder
Rienco van der Mooren
Rienco van der Mooren
14:18 09 Jan 21
Niets te klagen. Snel en netjes geholpen door vriendelijke mensen en voor een fatsoenlijke prijs.
Dick Westeneng
Dick Westeneng
14:06 15 Dec 20
Na een maand zelf geprutst te hebben toch maar een professional gebeld voor mijn muizenissen. Sander had al snel door... waar het probleem vandaan kwam en heeft dit vakkundig opgelost. Met de juiste instructies erbij waren we snel van het ongedierte verlost en kunnen we weer rustig slapen. Sander bedankt!lees verder
Alfons Schaafsma
Alfons Schaafsma
12:34 28 Nov 20
Inmiddels een aantal keer gebruik gemaakt van de diensten van Alexxion en iedere keer met tevredenheid. Betrouwbaar en... adequaat!lees verder
Peter Eijsten
Peter Eijsten
08:34 25 Nov 20
Alexxion werkt nauwkeurig, heeft de oorzaak van ons rattenprobleem snel gevonden en opgelost. Het is een betrouwbaar... lokaal bedrijf, het loont de moeite om even wat verder te kijken dan het eerste bedrijf dat bij een zoekopdracht naar boven komt.lees verder
Koen Verhoeven
Koen Verhoeven
18:05 24 Nov 20
In het weekend een appje gestuurd en maandagochtend werd het werk netjes uitgevoerd voor een nette prijs
Abigail Hoekstra
Abigail Hoekstra
15:22 27 Oct 20
Je 's avonds klaar maken om te gaan slapen en tijdens het tandenpoetsen oog in oog staan met een muis die van schrik de... slaapkamer claimt waar jij net wou gaan slapen. Dat is wat ons gebeurde.Na een korte nacht op de bank 's morgens gelijk een bericht gestuurd en nog diezelfde morgen was Sander er.Een paar vallen geplaatst op onze slaapkamer en gekeken naar plekken waar hij mogelijk naar binnen gekomen zou kunnen zijn en die plekken dichtgemaakt.Na onze ontmoeting met de muis wou ik in eerste instantie zelf gaan kloten met vallen of gif (lees: mijn man aan het werk zetten, maar die wou niet), aangezien ik in de veronderstelling was dat een professional klauwen met geld zou kosten.Dat bleek echter totaal niet zo te zijn.Ik kan iedereen dan ook aanraden om gelijk Alexxion in te schakelen en niet eerst zelf dingen te proberen.Wat betreft de muis, toen Sander na een week terug kwam heeft hij de overleden muis zelfs voor ons meegenomen.lees verder
Steven Huibers
Steven Huibers
07:05 17 Sep 20
Alexxion heeft snel en vakkundig het wespennest verwijderd.En dat voor een nette prijs. Ik kan dit bedrijf aanbevelen!
Marina De Roos
Marina De Roos
08:40 12 Sep 20
Omdat wij op basis van nachtelijke geluiden boven het plafond dachten dat er misschien een marter onder het dak zat,... heb ik Alexxion gebeld. Binnen één dag was Sander er. Hij heeft alles grondig geinspecteerd en geen sporen van marters aangetroffen. Wel ontdekte hij een paar openingen bij de dakgoten die groot genoeg waren om wat grotere dieren door te laten. Deze openingen heeft hij met gaas afgedicht. Niet alleen inspectie en bestrijding dus, maar ook preventie. Allemaal heel snel, vriendelijk, professioneel en voor een heel schappelijke prijs. Top!lees verder
Chantal Franken
Chantal Franken
18:40 03 Sep 20
Super bedrijf, en super service!
Lidwien Kamphuys
Lidwien Kamphuys
17:33 03 Sep 20
Snelle service, vriendelijk en accuraat!
Chris van den Heuvel
Chris van den Heuvel
05:58 01 Sep 20
Snel, accuraat en professioneel. Top (behalve voor ongedierte).
Alex van Loon
Alex van Loon
12:14 18 Aug 20
Goede service, op afgesproken tijd. Denkt mee met de problemen en erg aardig en professioneel.
Cyriel van Kappel
Cyriel van Kappel
07:03 15 Aug 20
Aardige eigenaar, heeft snel en kundig het wespennest verwijderd.
Ron Konjer
Ron Konjer
19:03 29 Jul 20
Reageert snel, doet goed onderzoek. Ben er erg mee geholpen
manon van lent
manon van lent
16:03 28 Jul 20
Reservering voor processie rups. 5 min geweest was niet nodig dit jaar. Rekening betaald. Reservering gemaakt voor... volgend jaar. Gelijk weer een rekening als je dan aangeeft dat een betalings termijn van een 1 jaar niet normaal is word je reservering verwijderdlees verder
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees verder
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen.Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees verder
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees verder
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees verder
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Meer beoordelingen
js_loader