Veelgestelde vragen over ongediertebestrijding

Wat voor soort bestrijdingen voeren jullie uit?
Wij voeren veel soorten bestrijdingen tegen ongedierte uit. Hierbij kunt u denken aan: houtwormbestrijding, boktorbestrijding, wespenbestrijding, rattenbestrijding, muizenbestrijding en biologische bestrijding.
Wat kost een houtwormbestrijding?
De kosten hangen af van het aantal vierkante meters dat behandeld wordt. Meestal zijn de kosten voor een verdieping: € 550,- en voor een zolder € 400,-. Een garage of schuur behandelen kost € 350,-. Een professionele inspectie op houtworm of andere houtaantasters kost: € 75,-. Als wij de bestrijding mogen uitvoeren dan vervallen deze kosten en uiteraard krijgt u bij ons garantie op de bestrijding.
Wat zijn de kosten voor een ongediertebestrijding?
Dat hangt af van de tijd die nodig is om het probleem op te lossen, het benodigde materiaal en hoe vaak er langs gekomen moet worden om het probleem op te lossen. Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak zodat de kans op terugkeer van het ongedierte minimaal is.
Hoe is jullie werkwijze als er contact opgenomen wordt over ongedierte?
U meldt het probleem bij ons en met deze informatie kunnen wij aangeven wat het ongeveer gaat kosten. Bij akkoord komen wij langs om te kijken waar de oorzaak ligt en hoe het probleem opgelost kan worden. Wij communiceren altijd duidelijk wat de oorzaak is en wat de kosten zullen zijn om het probleem te verhelpen, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.
Wat kost een wespennest verwijderen of bestrijden?

De kosten om een wespennest te verwijderen of te bestrijden zijn altijd: € 75,- inclusief BTW en garantie. Heeft u een wespennest op hoogte dan kunnen wij deze ook bestrijden tot een hoogte van ongeveer 7 meter. Zelf bestrijden raden wij af omdat een goede lichaamsbescherming nodig is en het consumenten gif vaak niet afdoende is. Dit komt doordat de dosis ‘gif’ in producten voor consumenten in vergelijking met professioneel ‘gif’ heel laag is.

Zijn jullie een lokale ongediertebestrijder?
Ja, wij komen uit Ede en werken veel in deze omgeving. Dit houdt in dat u ons ook kunt tegenkomen in bijvoorbeeld: Lunteren, Wageningen, Bennekom, Renkum, Rhenen, Veenendaal, Wekerom, Ederveen en Oosterbeek.
Jullie werken lokaal. Geldt dat ook voor de houtwormbestrijding en boktorbestrijding?
Nee, hiervoor maken wij een uitzondering. De reden hiervoor is dat wij hierin gespecialiseerd zijn waardoor wij vaak gevraagd worden voor grote projecten. Dit kan gaan om schuren, monumenten, woonboerderijen, bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Hierbij maken wij gebruik van diverse methoden zoals impregneren, verhitten, injecteren en oppervlaktebehandelingen.
Bij welke klanten voeren jullie bestrijdingen uit?
Wij worden gevraagd door veel verschillende soorten klanten. Het kan gaan om een eenmalige bestrijding maar het gaat ook vaak over ongediertepreventie. Dit houdt in dat wij per jaar een aantal keer langskomen om te zorgen dat het ongedierte weg blijft. Naast onze werkzaamheden voor particuliere klanten werken wij ook voor: transportbedrijven, het MKB, Food producerende bedrijven, woningstichtingen, VvE’s (Vereniging van Eigenaren) en vastgoedbedrijven.
Werken jullie professioneel?
Ja wij zijn aangesloten bij de NVPB, Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven. Dit is de grootste erkende branchevereniging op haar gebied. Een andere maar kleinere branchevereniging is Plan (Platform Plaagdierbeheersing Nederland).

Wij zijn goed opgeleid, zijn gecertificeerd Houtadviseur en werken volgens de IPM-standaarden (Integrated Pest Management). Onze opleidingen en jaarlijkse bijscholingen volgen wij bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen.

Tot slot is het voor ons belangrijk dat wij duurzaam en efficiënt werken. Dit houdt in dat het gebruik van chemische middelen wordt beperkt/voorkomen en dat wij lokaal werken.

Werken jullie ook in het weekend?

Ja, wij zijn dagelijks actief en werken dus ook in het weekend.

Wat houdt jullie servicecontract in?

Als u met ons een servicecontract afsluit dan komen wij een aantal maal per jaar langs om te controleren op ongedierte zoals ratten, muizen en vliegen.

Wij houden al onze werkzaamheden bij in een logboek. Hierin staan adviezen en andere nuttige informatie. Het logboek voldoet aan alle eisen die de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) stelt.

Klopt het dat particulieren geen gif meer kunnen kopen in winkels zoals de Welkoop?

Nee, particulieren kunnen nu nog muizengif aanschaffen, maar vanaf 2023 is dit niet meer toegestaan. Houd er wel rekening mee dat het muizengif uit de winkel minder effectief is dan het professionele muizengif. Goedkoop is dus vaak duurkoop.

Halen gemeenten gratis wespennesten weg?

Ja, als het in de openbare ruimte is wel. Vroeger had iedere gemeente zijn eigen ongediertebestrijder die vaak kosteloos de wespennesten weghaalde bij de inwoners thuis, maar dit is helaas nu niet meer het geval.

 

Hoe gaan jullie om met mijn privégegevens?

Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend om de factuur op te maken en deze per e-mail naar u te verzenden.

Hoe weet ik of jullie dienstverlening echt goed is?

Dat is te zien aan de reviews op onze website en de reviews die wij via Google mochten ontvangen.

Maken jullie ook gebruik van Social Media?

Nee, wij zijn redelijk ‘ouderwets’. Wij hebben een website en maken geen gebruik van Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest. Tot nu toe hebben wij deze media niet nodig gehad, omdat onze klanten vaak binnen komen via mond-tot-mond reclame.

Wat is het verschil tussen jullie en grotere bedrijven?

Onze benadering en aanpak zijn persoonlijker en onze prijzen zijn lager, omdat wij de kosten laag kunnen houden. Als er meerdere bezoeken nodig zijn bij een klant gebeurt dit altijd door dezelfde ongediertebestrijder en niet zoals vaak bij grotere bedrijven iedere keer een ander.

Kan ik bij jullie spullen kopen om zelf ongedierte te bestrijden?

Ja dat kan. Voor bepaalde producten zijn echter wel licenties nodig. Wanneer u hiervan niet in het bezit bent, kunnen wij deze producten helaas niet aan u verkopen.

Hoe kan ik jullie betalen?

Per factuur. Deze wordt via e-mail aan u verzonden.

 

Wat houdt plaagdierbeheersing in?

Plaagdierbeheersing houdt in dat er een plan wordt opgesteld met daarin maatregelen die de klant en de ongediertebestrijder treffen om ongedierte te voorkomen of beheersbaar te maken. Denk hierbij aan periodieke controles van inspectiepunten, zoals muizen- en rattenvallen.

 

Is Lagerwey ongediertebestrijding overgenomen?

Ja, dat klopt. Sinds 2017 is Lagerwey overgenomen door Anticimex. Eerst is Anticimex nog een periode in Veenendaal gebleven, maar de vestiging is in 2019 verhuisd naar Epe.

 

Is Meldpunt Ongedierte van de overheid?

Nee, Meldpunt Ongedierte is een commerciële ongediertebestrijder uit Zoetermeer.

 

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alexxion
4.9
Gebaseerd op 79 beoordelingen
powered by Google
adri slenter
adri slenter
17:20 30 Dec 21
Alex nam uitgebreid de tijd om de situatie goed in beeld te krijgen. Gaat grondig te werk. Vriendelijk, beantwoorde met... graagte mijn vragen. Probeert de kosten beperkt te houden, hij gaf mij instructies hoe en wanneer ik zelf het aas kan vervangen. Hij had wat aas achtergelaten, evt ook voor de buren.lees verder
Birgit Van Engelshoven
Birgit Van Engelshoven
17:37 24 Sep 21
Fijne snelle dienstverlening, professionele verwijdering met garantie. Helemaal tevreden.
Wobke Gerritse
Wobke Gerritse
17:02 21 Sep 21
's middags gebeld en de volgende ochtend stonden ze al op de stoep. De horzels hadden geen schijn van kans!
Andre Jansen
Andre Jansen
09:13 15 Sep 21
's morgens gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur. Dezelfde dag aan het begin van de avond na 10... minuten was het geregeld. TOPlees verder
Jan Willem K.
Jan Willem K.
17:54 23 Aug 21
Top bedrijf, 's ochtends gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur, dezelfde dag einde dag na... werktijd (voor mij ideaal) geholpen. Alex was exact op tijd, met zo'n 10 minuten was het geregeld 👍lees verder
Fam. Ansink
Fam. Ansink
15:35 02 Aug 21
In het weekend een mail gestuurd en maandag was één van de medewerkers in de buurt en heeft het probleem al verholpen.... Zelf kies ik het liefst voor lokale bedrijven en dit is ook nu weer goed bevallen.lees verder
Wouter ten Caat
Wouter ten Caat
19:28 07 Jul 21
Perfect open en eerlijk advies van een lokale ondernemer en dat voelt goed. Ook direct nog advies gehad voor mijn... mollenprobleem en hij had nog twee klemmen in de bus liggen die ik voor een klein prijsje mocht overnemen. Helemaal top!lees verder
H Westerveld
H Westerveld
15:29 04 Mar 21
Alex heeft mij goed geholpen met de overlast van mussen in mijn dakgoot.Vogelwering geplaatst in mijn dakgoot voor en... achter.Nu maar hopen dat de mussen het maar niet al te gezellig bij ons vinden, en toch nog een gaatje vinden?Aardige kerel heeft goed gewerkt, en alles keurig achtergelaten, top.lees verder
Bart van Beek
Bart van Beek
14:05 09 Feb 21
Professioneel no-nonsense bedrijf met snelle service.Zeker aan te raden!
Lotte Enserink
Lotte Enserink
17:01 02 Feb 21
Bij de verkoop van onze woning bleken we wellicht houtworm te hebben. Na een inspectie van Alexxion bleek dit te... kloppen. Alexxion reageerde snel én heeft ons snel en vlot geholpen.lees verder
Roxanne van den Tweel
Roxanne van den Tweel
10:26 17 Jan 21
Vriendelijk bedrijf wat snel ter plaatse komt. Je krijgt duidelijke uitleg over de aanpak en ze werken tegen een goede... prijs. Ik raad dit bedrijf zeker aan!lees verder
Rienco van der Mooren
Rienco van der Mooren
14:18 09 Jan 21
Niets te klagen. Snel en netjes geholpen door vriendelijke mensen en voor een fatsoenlijke prijs.
Dick Westeneng
Dick Westeneng
14:06 15 Dec 20
Na een maand zelf geprutst te hebben toch maar een professional gebeld voor mijn muizenissen. Sander had al snel door... waar het probleem vandaan kwam en heeft dit vakkundig opgelost. Met de juiste instructies erbij waren we snel van het ongedierte verlost en kunnen we weer rustig slapen. Sander bedankt!lees verder
Alfons Schaafsma
Alfons Schaafsma
12:34 28 Nov 20
Inmiddels een aantal keer gebruik gemaakt van de diensten van Alexxion en iedere keer met tevredenheid. Betrouwbaar en... adequaat!lees verder
Peter Eijsten
Peter Eijsten
08:34 25 Nov 20
Alexxion werkt nauwkeurig, heeft de oorzaak van ons rattenprobleem snel gevonden en opgelost. Het is een betrouwbaar... lokaal bedrijf, het loont de moeite om even wat verder te kijken dan het eerste bedrijf dat bij een zoekopdracht naar boven komt.lees verder
Koen Verhoeven
Koen Verhoeven
18:05 24 Nov 20
In het weekend een appje gestuurd en maandagochtend werd het werk netjes uitgevoerd voor een nette prijs
Abigail Hoekstra
Abigail Hoekstra
15:22 27 Oct 20
Je 's avonds klaar maken om te gaan slapen en tijdens het tandenpoetsen oog in oog staan met een muis die van schrik de... slaapkamer claimt waar jij net wou gaan slapen. Dat is wat ons gebeurde.Na een korte nacht op de bank 's morgens gelijk een bericht gestuurd en nog diezelfde morgen was Sander er.Een paar vallen geplaatst op onze slaapkamer en gekeken naar plekken waar hij mogelijk naar binnen gekomen zou kunnen zijn en die plekken dichtgemaakt.Na onze ontmoeting met de muis wou ik in eerste instantie zelf gaan kloten met vallen of gif (lees: mijn man aan het werk zetten, maar die wou niet), aangezien ik in de veronderstelling was dat een professional klauwen met geld zou kosten.Dat bleek echter totaal niet zo te zijn.Ik kan iedereen dan ook aanraden om gelijk Alexxion in te schakelen en niet eerst zelf dingen te proberen.Wat betreft de muis, toen Sander na een week terug kwam heeft hij de overleden muis zelfs voor ons meegenomen.lees verder
Steven Huibers
Steven Huibers
07:05 17 Sep 20
Alexxion heeft snel en vakkundig het wespennest verwijderd.En dat voor een nette prijs. Ik kan dit bedrijf aanbevelen!
Marina De Roos
Marina De Roos
08:40 12 Sep 20
Omdat wij op basis van nachtelijke geluiden boven het plafond dachten dat er misschien een marter onder het dak zat,... heb ik Alexxion gebeld. Binnen één dag was Sander er. Hij heeft alles grondig geinspecteerd en geen sporen van marters aangetroffen. Wel ontdekte hij een paar openingen bij de dakgoten die groot genoeg waren om wat grotere dieren door te laten. Deze openingen heeft hij met gaas afgedicht. Niet alleen inspectie en bestrijding dus, maar ook preventie. Allemaal heel snel, vriendelijk, professioneel en voor een heel schappelijke prijs. Top!lees verder
Chantal Franken
Chantal Franken
18:40 03 Sep 20
Super bedrijf, en super service!
Lidwien Kamphuys
Lidwien Kamphuys
17:33 03 Sep 20
Snelle service, vriendelijk en accuraat!
Chris van den Heuvel
Chris van den Heuvel
05:58 01 Sep 20
Snel, accuraat en professioneel. Top (behalve voor ongedierte).
Alex van Loon
Alex van Loon
12:14 18 Aug 20
Goede service, op afgesproken tijd. Denkt mee met de problemen en erg aardig en professioneel.
Cyriel van Kappel
Cyriel van Kappel
07:03 15 Aug 20
Aardige eigenaar, heeft snel en kundig het wespennest verwijderd.
Ron Konjer
Ron Konjer
19:03 29 Jul 20
Reageert snel, doet goed onderzoek. Ben er erg mee geholpen
manon van lent
manon van lent
16:03 28 Jul 20
Reservering voor processie rups. 5 min geweest was niet nodig dit jaar. Rekening betaald. Reservering gemaakt voor... volgend jaar. Gelijk weer een rekening als je dan aangeeft dat een betalings termijn van een 1 jaar niet normaal is word je reservering verwijderdlees verder
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees verder
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen.Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees verder
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees verder
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees verder
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Meer beoordelingen
js_loader