Wespenbestrijding in Veenendaal: veel gestelde vragen

Wespenbestrijding in Veenendaal komt veel voor. Jaarlijks krijgen veel mensen te maken met een wespennest in de buurt, in de eigen tuin, op het balkon of zelfs in huis. Het is natuurlijk heel vervelend wanneer u te maken krijgt met een wespennest. U kunt voor een effectieve wespenbestrijding in Veenendaal of regio direct contact opnemen met Alexxion. Wij komen op korte termijn ter plaatse om het wespennest onschadelijk te maken. Wij krijgen met regelmaat vragen gesteld over wespen, wespennesten en wespenbestrijding in Veenendaal. Daarom beantwoorden wij graag de belangrijkste, meest gestelde vragen middels dit artikel.

Wat is het verschil tussen een bij en een wesp?

Veel mensen twijfelen of zij een bedrijf moeten bellen voor een wespenbestrijding in Veenendaal of regio, omdat zij niet zeker weten of zij te maken hebben met bijen of wespen. Het is zo dat beide dieren behoren tot de ‘Hymenoptera’-orde. Hierdoor hebben zij veel overeenkomende kenmerken. Er zijn wel enkele opvallende verschillen:

 • Wespen kunnen meer dan eens steken
 • Bijen kunnen maar eenmalig steken
 • Een bijenmond is gevormd om vloeistof op te slurpen
 • De wespenmond is gevormd om voedsel te kauwen
 • Wespennesten zijn van papier gemaakt
 • Bijennesten zijn gemaakt van was
 • Wespen produceren geen honing
 • Bijen produceren wel honing
 • Wespen maken geen voedselverzameling aan
 • Bijen verzamelen voedsel voor opslag
 • Wespen verzamelen geen stuifmeel
 • Bijen ‘sparen’ wel stuifmeel
 • Wespen hebben een slankere taille dan bijen
 • Bijen zijn ‘wolliger’ dan wespen

Wat voor gif wordt er door de wesp geïnjecteerd?

Een wespensteek is pijnlijk. U wilt dit natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Als u dan per ongeluk toch gestoken wordt, dan wilt u natuurlijk weten wat er precies in uw lichaam terecht komt. Een belangrijk onderdeel van het gif van wespen is eiwit en dit eiwit zorgt voor een allergische reactie bij mensen. In wespengif zijn verschillende soorten eiwitten te vinden. Daarnaast bevat het gif onder meer ook kinine, serotonine, histamine en een acetylcholine-achtige substantie. Ziet u veel wespen in uw omgeving? Dan is het risico vanzelfsprekend groter dat u gestoken wordt, met alle nare gevolgen van dien. Schakel Alexxion in voor een snelle wespenbestrijding in Veenendaal of omgeving.

Kunnen wespen nog steken als ze al dood zijn?

Veel mensen proberen een wesp dood te maken wanneer deze in de buurt komt. Dit is eigenlijk altijd af te raden, vooral omdat het risico erg groot is dat u gestoken wordt wanneer u de wesp niet te slim af kunt zijn. Heeft u toch een wesp gedood, dan is het niet verstandig om deze direct met blote handen op te pakken om weg te gooien. Het is namelijk inderdaad zo dat een wesp nog kan steken wanneer deze al dood is. De gifzak blijft nog enige tijd pulseren, waardoor u nog steeds kunt worden geïnjecteerd met het gif wanneer u met de angel in aanraking komt.

Waarom steken wespen ons eigenlijk?

Gewone wespen vallen zelden aan zonder hier een goede reden voor te hebben. Vliegt er een wesp in uw buurt, dan bestaat er geen gevaar op een wespensteek wanneer u het dier met rust laat. Wespen steken in twee situaties. Op de eerste plaats wanneer zij prooien willen onderwerpen. Mensen zijn voor een wesp geen prooi, dus dit zal niet de reden van een wespensteek bij een mens zijn. Op de tweede plaats steekt een wesp om zichzelf te verdedigen en dit komt zeker wel voor bij mensen. Wanneer u een wesp wild probeert weg te jagen, bijvoorbeeld, dan kan de wesp zich hierdoor bedreigd voelen en u proberen te steken.

Wanneer is wespenbestrijding in Veenendaal of regio nodig?

Het is belangrijk om contact op te nemen met Alexxion voor wespenbestrijding in Veenendaal wanneer u ziet dat u erg veel wespen in uw omgeving heeft. Hoort u de hele dag gezoem om u heen, ziet u dat de wespen steeds in dezelfde struik of in een gat in uw gevel verdwijnen of merkt u op dat het aantal wespen wel erg hoog ligt? Dan kunt u contact met ons opnemen. Natuurlijk is het aan te raden om direct contact met ons op te nemen voor directe wespenbestrijding in Veenendaal of regio wanneer u een wespennest aantreft. Wij raden sterk af om het wespennest zelf te verwijderen.

Hoe ver moet ik bij een wespennest wegblijven?

Wanneer u een wespennest heeft gevonden, dan schakelt u natuurlijk direct een professional in voor wespenbestrijding in Veenendaal of regio. Alexxion is altijd snel ter plaatse, maar ook wij kunnen er niet zo snel als de brandweer zijn. Uiteraard maken wij een afspraak met u op een zo kort mogelijke termijn. In de tussentijd is het belangrijk om minimaal 7 meter bij het wespennest vandaan te blijven. Komt u binnen een straal van 7 meter om het nest, dan bestaat het risico dat de wespen u aanvallen.

Waarom zijn arbeiders kleiner dan koninginnen?

Koninginwespen moeten een grotere hoeveelheid eieren produceren en opslaan, waardoor zij een groter lichaam nodig hebben dan de arbeiders. Daarnaast moeten koninginwespen de winter overleven door middel van een winterslaap. Hiervoor is een grotere hoeveelheid vet nodig. Doordat de koningin een groter lichaam heeft kan er meer vet worden opgeslagen. Tot slot zijn koninginwespen groter omdat zij gewoonweg meer eten dan de arbeiders. In de praktijk eten arbeiders maar ongeveer de helft van wat de koninginwesp eet. Bij wespenbestrijding in Veenendaal en regio wordt vooral gefocust op het bestrijden van de koningin. Natuurlijk worden alle wespen in het wespennest bestreden, maar het is heel belangrijk dat ook de koningin bestreden wordt en niet alleen de arbeiders.

Hoe oud kunnen wespen worden?

Wanneer u veel wespen om u heen heeft en genoodzaakt bent om te kiezen voor wespenbestrijding in Veenendaal of regio, dan krijgt u al snel het idee dat de wespen het eindeloze leven hebben. Zolang een wespennest niet aangepakt wordt zullen er wespen blijven, waardoor het lijkt alsof wespen heel lang leven. In werkelijkheid is dit niet het geval. Wanneer we kijken naar de sociale wespen, dan leven de steriele vrouwtjes (arbeiders) gemiddeld 12 tot 22 dagen. De vruchtbare mannetjes leven gemiddeld iets langer, maar het verschil is te verwaarlozen. Koninginnen worden wel ouder. Dit zijn de vruchtbare vrouwtjes en zij hebben een gemiddelde levensduur van een jaar.

Hoeveel wespen zitten er in een kolonie?

Een kolonie wordt geproduceerd in het wespennest. Wanneer we kijken naar de hoeveelheid wespen die er per seizoen worden geproduceerd in het wespennest, dan zijn de aantallen schrikbarend. Gemiddeld wordt er in een gemeenschappelijk wespennest een aantal arbeiders geproduceerd dat ligt tussen de 11.000 en 13.000 wespen. Per seizoen worden er tussen de 1.000 en 2.000 koninginnen geproduceerd.

Waar kan een wespennest ontstaan?

In de praktijk kan een wespennest overal ontstaan, maar er zijn wel plaatsen die meer voor de hand liggen dan andere plekken. Zo kiezen wespen in de meeste gevallen een warme plek, dus een locatie met een zonnig aspect. Hierdoor zijn veel tuinen al een geschikte plek voor een wespennest. Daarnaast kunnen wespen hun nest bouwen in onder meer spouwmuren, onder dakranden, in woningdaken en op zolders. Heeft u een wespennest in of rond uw woning gevonden? Bel direct naar Alexxion voor een snelle wespenbestrijding in Veenendaal of regio.

Waar zijn de vleugels van wespen van gemaakt?

De vleugels van wespen zijn gemaakt van chitine. Hierdoor zijn de vleugels bijzonder sterk en dit zorgt er ook voor dat de wespen zo goed en snel kunnen vliegen. Koninginnen vliegen soms kilometers om een plek te zoeken voor het aanmaken van een nieuwe kolonie. Arbeiders kunnen honderden meters afleggen in de zoektocht naar voedsel. De vleugelslag varieert van 117 tot 247 slagen per seconde.

Zelf zorgen voor wespenbestrijding in Veenendaal

Wanneer wespenbestrijding in Veenendaal of regio nodig is, dan is het eigenlijk altijd aan te raden om hiervoor een ervaren bedrijf in te schakelen. Zelf een wespennest verwijderen levert de nodige risico’s op. Zo kunnen wespen aanvallen wanneer u binnen een straal van 7 meter rond het nest komt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Het zelf bestrijden van wespen is daarom in geen geval aan te raden. Alexxion komt altijd snel ter plaatse voor een wespenbestrijding in Veenendaal en regio. U kunt ons totale werkgebied raadplegen om te zien of wij ook u van dienst kunnen zijn.

Bel direct voor wespenbestrijding in Veenendaal of regio

Heeft u een wespennest in uw woning, uw tuin, op uw balkon of elders in uw directe omgeving? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te zorgen voor wespenbestrijding in Veenendaal of regio. Alexxion staat voor u klaar. Neem direct contact met ons op voor een afspraak op een zo kort mogelijke termijn. Wilt u eerst meer weten over wespenbestrijding in Veenendaal of omgeving? Dan kunt u uiteraard ook contact opnemen.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alexxion
4.9
Gebaseerd op 79 beoordelingen
powered by Google
adri slenter
adri slenter
17:20 30 Dec 21
Alex nam uitgebreid de tijd om de situatie goed in beeld te krijgen. Gaat grondig te werk. Vriendelijk, beantwoorde met... graagte mijn vragen. Probeert de kosten beperkt te houden, hij gaf mij instructies hoe en wanneer ik zelf het aas kan vervangen. Hij had wat aas achtergelaten, evt ook voor de buren.lees verder
Birgit Van Engelshoven
Birgit Van Engelshoven
17:37 24 Sep 21
Fijne snelle dienstverlening, professionele verwijdering met garantie. Helemaal tevreden.
Wobke Gerritse
Wobke Gerritse
17:02 21 Sep 21
's middags gebeld en de volgende ochtend stonden ze al op de stoep. De horzels hadden geen schijn van kans!
Andre Jansen
Andre Jansen
09:13 15 Sep 21
's morgens gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur. Dezelfde dag aan het begin van de avond na 10... minuten was het geregeld. TOPlees verder
Jan Willem K.
Jan Willem K.
17:54 23 Aug 21
Top bedrijf, 's ochtends gebeld voor het bestrijden van een wespennest in de spouwmuur, dezelfde dag einde dag na... werktijd (voor mij ideaal) geholpen. Alex was exact op tijd, met zo'n 10 minuten was het geregeld 👍lees verder
Fam. Ansink
Fam. Ansink
15:35 02 Aug 21
In het weekend een mail gestuurd en maandag was één van de medewerkers in de buurt en heeft het probleem al verholpen.... Zelf kies ik het liefst voor lokale bedrijven en dit is ook nu weer goed bevallen.lees verder
Wouter ten Caat
Wouter ten Caat
19:28 07 Jul 21
Perfect open en eerlijk advies van een lokale ondernemer en dat voelt goed. Ook direct nog advies gehad voor mijn... mollenprobleem en hij had nog twee klemmen in de bus liggen die ik voor een klein prijsje mocht overnemen. Helemaal top!lees verder
H Westerveld
H Westerveld
15:29 04 Mar 21
Alex heeft mij goed geholpen met de overlast van mussen in mijn dakgoot.Vogelwering geplaatst in mijn dakgoot voor en... achter.Nu maar hopen dat de mussen het maar niet al te gezellig bij ons vinden, en toch nog een gaatje vinden?Aardige kerel heeft goed gewerkt, en alles keurig achtergelaten, top.lees verder
Bart van Beek
Bart van Beek
14:05 09 Feb 21
Professioneel no-nonsense bedrijf met snelle service.Zeker aan te raden!
Lotte Enserink
Lotte Enserink
17:01 02 Feb 21
Bij de verkoop van onze woning bleken we wellicht houtworm te hebben. Na een inspectie van Alexxion bleek dit te... kloppen. Alexxion reageerde snel én heeft ons snel en vlot geholpen.lees verder
Roxanne van den Tweel
Roxanne van den Tweel
10:26 17 Jan 21
Vriendelijk bedrijf wat snel ter plaatse komt. Je krijgt duidelijke uitleg over de aanpak en ze werken tegen een goede... prijs. Ik raad dit bedrijf zeker aan!lees verder
Rienco van der Mooren
Rienco van der Mooren
14:18 09 Jan 21
Niets te klagen. Snel en netjes geholpen door vriendelijke mensen en voor een fatsoenlijke prijs.
Dick Westeneng
Dick Westeneng
14:06 15 Dec 20
Na een maand zelf geprutst te hebben toch maar een professional gebeld voor mijn muizenissen. Sander had al snel door... waar het probleem vandaan kwam en heeft dit vakkundig opgelost. Met de juiste instructies erbij waren we snel van het ongedierte verlost en kunnen we weer rustig slapen. Sander bedankt!lees verder
Alfons Schaafsma
Alfons Schaafsma
12:34 28 Nov 20
Inmiddels een aantal keer gebruik gemaakt van de diensten van Alexxion en iedere keer met tevredenheid. Betrouwbaar en... adequaat!lees verder
Peter Eijsten
Peter Eijsten
08:34 25 Nov 20
Alexxion werkt nauwkeurig, heeft de oorzaak van ons rattenprobleem snel gevonden en opgelost. Het is een betrouwbaar... lokaal bedrijf, het loont de moeite om even wat verder te kijken dan het eerste bedrijf dat bij een zoekopdracht naar boven komt.lees verder
Koen Verhoeven
Koen Verhoeven
18:05 24 Nov 20
In het weekend een appje gestuurd en maandagochtend werd het werk netjes uitgevoerd voor een nette prijs
Abigail Hoekstra
Abigail Hoekstra
15:22 27 Oct 20
Je 's avonds klaar maken om te gaan slapen en tijdens het tandenpoetsen oog in oog staan met een muis die van schrik de... slaapkamer claimt waar jij net wou gaan slapen. Dat is wat ons gebeurde.Na een korte nacht op de bank 's morgens gelijk een bericht gestuurd en nog diezelfde morgen was Sander er.Een paar vallen geplaatst op onze slaapkamer en gekeken naar plekken waar hij mogelijk naar binnen gekomen zou kunnen zijn en die plekken dichtgemaakt.Na onze ontmoeting met de muis wou ik in eerste instantie zelf gaan kloten met vallen of gif (lees: mijn man aan het werk zetten, maar die wou niet), aangezien ik in de veronderstelling was dat een professional klauwen met geld zou kosten.Dat bleek echter totaal niet zo te zijn.Ik kan iedereen dan ook aanraden om gelijk Alexxion in te schakelen en niet eerst zelf dingen te proberen.Wat betreft de muis, toen Sander na een week terug kwam heeft hij de overleden muis zelfs voor ons meegenomen.lees verder
Steven Huibers
Steven Huibers
07:05 17 Sep 20
Alexxion heeft snel en vakkundig het wespennest verwijderd.En dat voor een nette prijs. Ik kan dit bedrijf aanbevelen!
Marina De Roos
Marina De Roos
08:40 12 Sep 20
Omdat wij op basis van nachtelijke geluiden boven het plafond dachten dat er misschien een marter onder het dak zat,... heb ik Alexxion gebeld. Binnen één dag was Sander er. Hij heeft alles grondig geinspecteerd en geen sporen van marters aangetroffen. Wel ontdekte hij een paar openingen bij de dakgoten die groot genoeg waren om wat grotere dieren door te laten. Deze openingen heeft hij met gaas afgedicht. Niet alleen inspectie en bestrijding dus, maar ook preventie. Allemaal heel snel, vriendelijk, professioneel en voor een heel schappelijke prijs. Top!lees verder
Chantal Franken
Chantal Franken
18:40 03 Sep 20
Super bedrijf, en super service!
Lidwien Kamphuys
Lidwien Kamphuys
17:33 03 Sep 20
Snelle service, vriendelijk en accuraat!
Chris van den Heuvel
Chris van den Heuvel
05:58 01 Sep 20
Snel, accuraat en professioneel. Top (behalve voor ongedierte).
Alex van Loon
Alex van Loon
12:14 18 Aug 20
Goede service, op afgesproken tijd. Denkt mee met de problemen en erg aardig en professioneel.
Cyriel van Kappel
Cyriel van Kappel
07:03 15 Aug 20
Aardige eigenaar, heeft snel en kundig het wespennest verwijderd.
Ron Konjer
Ron Konjer
19:03 29 Jul 20
Reageert snel, doet goed onderzoek. Ben er erg mee geholpen
manon van lent
manon van lent
16:03 28 Jul 20
Reservering voor processie rups. 5 min geweest was niet nodig dit jaar. Rekening betaald. Reservering gemaakt voor... volgend jaar. Gelijk weer een rekening als je dan aangeeft dat een betalings termijn van een 1 jaar niet normaal is word je reservering verwijderdlees verder
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees verder
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen.Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees verder
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees verder
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees verder
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Meer beoordelingen
js_loader